Skip to content
Jarkko Tontti

Jarkko Tontti

Kangasala – Helsinki – Jerusalem

Kolmas aamu Jerusalemissa, uudella kotikadullani Halamed Heillä, Katamonin kaupunginosassa. Pohjoisen ihmiselle täällä on kovin kuumaa, yli kolmekymmentä astetta joka päivä. Mutta aamut ja illat ovat leppeitä.

Muutimme syyskuun alussa vuodeksi Israelin pääkaupunkiin, syynä puolisoni uusi työpaikka Hebrew Universityn IIAS-tutkimuslaitoksessa (Israel Institute for Advanced Studies). Runoilija kulkee kätevästi mukana käsimatkatavarana. Minähän sopeudun minne vain, missä voi kirjoittaa.

Tämä on kolmas peräkkäinen vuosi ulkomailla, ensin oli Cambridge, sitten Lissabon.

Mutta peruutetaan vähän. Kesä kului kirjoitustöissä Kangasalla, välillä toki myös Helsingissä. Ensi vuonna ilmestyvä runokokoelma on löytämässä muotonsa.

Kesäluun lopussa käväisin Porin SuomiAreena-tapahtumassa. Kommentoin englantilaisen näytelmäkirjailija, toimittaja ja koomikko Andrew Doylen puheenvuoroa, jossa hän kertoi uudesta teoksestaan The New Puritans – How the Religion of Social Justice Captured the Western World.

Elokuussa olin kahdesti YLEn Kulttuuriykkösen Perjantaistudiossa kommentoimassa ajankohtaisuuksia.

11.8. aiheina olivat Hommaforumin ja politiikan kielipelit, Barbie-ilmiö, rikosuutisoinnin vääristymät ja sisuttomat suomalaislapset. Minun lisäkseni vieraina olivat Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkiston johtaja Outi Hupaniittu ja Kansallisen Audiovisuaalisen Instituutin erikoistutkija Jari Sedergren. Juhani Kenttämaa toimitti.

Jarkko Tontti, Outi Hupaniittu ja Jari Sedergren

25.8. tuumimme turkiksia ja pandemiaa, Jörn Donnerin sivusuhteita, &-logon ongelmia, paikkakuntien tylsyyttä sekä urheilun ja moraalin kipupisteitä. Pia-Maria Lehtola juonsi, keskustelemassa minun lisäkseni päätoimittaja Jouni Kemppainen ja toimittaja Leena Virtanen.

Pia-Maria Lehtola, Leena Virtanen, Jouni Kemppainen ja Jarkko Tontti

Mitä muuta? Verkkouutisten kirjoituksessa 21.8. pohdin journalismin vinoumaa, joka näkyy asiantuntijoiden valinnassa. Ivan Puopolon Mediatutkassa keskustelin journalismin ongelmista Sanna Ukkolan kanssa. Samasta teeemasta olin puhumassa myös IRR-TV:n Ajassa-keskusteluohjelmassa, kaksikin kertaa, ensin elokuussa ja sitten syyskuussa. Täällä Seurakuntalainen-lehden juttu aiheesta.

13.8. ilmestyi LHB-liiton haastattelu: ”Ääripäiden välissä: kirjailija Jarkko Tontin haastattelu”.

Jaa tämä

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjat

Löydät kirjoittamani romaanit, runoteokset, esseekokoelmat ja fantasiakirjat täältä

Seuraa minua