Skip to content
Picture of Jarkko Tontti

Jarkko Tontti

Kesähuomioita

Muutama päivä maalla ja johan kuulostaa raitiovaunun kolke taas mukavalta. Ei niin, etteikö Kangasalla – siis ei Kangasalalla – olisi ollut kivaa. Vihreän eri sävyjä pöpeliköissä kieltämättä on enemmän kuin täällä Kruununhaassa. Ja se järvi, sen välke.

Zacharias Topelius ihastui Kangasalaan niin että kirjoitti tunnetun ’Kesäpäivä Kangasalla’ -runon. Se toki oli edellyttänyt opintoja täällä Kruununhaassa, pariskunta Runebergin kotona yksityisoppilaana. On siis myyttinen runoyhteys kotikatujeni ja huvilaseutujeni välillä.

Kotona odotti postia. Nimittäin kirjailijaksi kasvamisen tärkeä etappi nimeltään makulatuurikirje. Kustantaja ilmoitti myyvänsä loput Vuosikirjat Kirjatoreille ja muille alennusputiikeille vuoden 2008 alussa. Sitä ennen saan itse niitä halvalla ostaa haluamani määrän. Olen itse Kirjatorien suurkuluttaja, joten en sitä kanavaa väheksy, parempi sitä kautta lukijan käsiin kuin silpuksi.

Mediarintamalla tapahtui huvila-aikana sellaista, että ilmestyi oikeustieteen opiskelijoiden lehti Inter Vivos. Teemana  juridiikka ja taide, mukana mm. minä ja Tuomari Nurmio. Täällä.

Jaa tämä

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjat

Löydät kirjoittamani romaanit, runoteokset, esseekokoelmat ja fantasiakirjat täältä

Seuraa minua