Skip to content
Picture of Jarkko Tontti

Jarkko Tontti

Konferenssissa olemisesta

Jean-Paul Sartren ja Martin Heideggerin eksistentiaalifilosofia haarukoi ihmisenä olemisen perusrakenteita. Mutta jotain jää kummaltakin uupumaan: kokoustaminen, ennen kaikkea sen äärimuoto: konferenssi. Mitä on konferenssissa-oleminen?

1) Konferenssisälä. Tästä se alkaa. Saavut hotellin aulaan ja saat järjestäjiltä kangaskassin. Kassin sisällä on kansio, kynä, konferenssiohjelma, turistinen kartta ja tärkein kaikista eli rintaan kiinnitettävä nimiläpyskä. Konferenssissa-olemisen perusvire asettuu nyt. Jos nimilapussa on kirjoitusvirhe (esim. Jarkku Töötti), konferenssin  yleistunnelma lässähtää ennen kuin konferenssi on edes  alkanut.

2) Konferenssitutut. Joukko ihmisiä, joita tapaat vain konferensseissa, vuodesta toiseen. Heillä, kuten sinulla, on konferenssiasiaa. Ks. kohta 3.

3) Konferenssiesitys. Taidetta, tiedettä, yhteiskuntaa tai jotain ihan muuta. Konferenssissa olemiseen kuuluu keskittyminen omaan konferenssiasiaan ja kohtelias välinpitämättömyys mitä tulee muiden esityksiin.

4) Konferenssiväsymys. Johtuu hotellissa asustamisen yleisestä tuskallisuudesta sekä konferenssijuhlinnasta, (ks. kohta 5). Saavuttaa huippukohtansa kolmannen konferenssipäivän iltapäiväsessiossa klo 18.48, kun konferenssituttu aloittaa tunnin mittaisen esitelmän, jonka otsikkoa et ymmärrä.

5) Konferenssijuhlinta. Jakautuu viralliseen konferenssijuhlintaan (ks. kohta 6) ja epäviralliseen konferenssijuhlintaan. Jälkimmäinen tunnetaan nimellä myös nimellä hotellihuonejatkot. Se muodostuu lattialla istumisesta ja siitä aiheutuvasta jalkojen puutumisesta, pullonsuusta hörppimisestä sekä vapaaviikonlopusta riehaantuneen, keski-ikäisen konferenssityrkyn poishätistelystä.

6) Virallinen konferenssijuhlinta. Loputtoman pitkiä illallisia, uuvuttavia kiitospuheita ja ylensyöntiä. Mitä kauempana ollaan, sitä enemmän tarjolla on pelkkää liharuokaa. Kaikki tarjottu on pakko syödä tai isännät aloittavat 400 vuotta kestävän verikoston sinua ja sukuasi kohtaan.

7) Etniset ohjelmanumerot. Konferenssi-isännät ovat saaneet rahoitusta kulttuuribyrokraateilta sisällyttämällä ohjelmaan kansantansseja ja museovierailuita. Tai sitten joku konferenssitutuistasi innostuu esittelemään kotimaansa runonlaulantaperinnettä.

8 ) Konferenssijäähyväiset. Halaat, kättelet ja poskisuutelet konferenssituttuja, joiden nimiä et vieläkään osaa lausua oikein. Vuoden kuluttua tavataan.

Jaa tämä

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjat

Löydät kirjoittamani romaanit, runoteokset, esseekokoelmat ja fantasiakirjat täältä

Seuraa minua