Skip to content
Picture of Jarkko Tontti

Jarkko Tontti

Lontoo

Täällä jälleen. Saavuin pikavisiitille Lontooseen osallistuakseni PEN Internationalin hallituksen kokoukseen. Vakihotellissa jo muistivat minut: ”Welcome Mr. Tontti. You have a Board meeting again, am I right?”

Ajankohtaiset tapahtumat tunkeutuivat kokouksen osaksi. Turkkilainen kirjailija Burhan Sömnez ei päässyt osallistumaan. Turkissa on alkanut uusi pidätysaalto, joka liittyy Turkin aloittamaan hyökkäykseen Syyrian kurdeja vastaan.

Tapasimme myös English PENin hallituksen illallisen merkeissä. Heidän uusi puheenjohtajansa ihmisoikeusjuristi ja tietokirjailija Philippe Sands on äskettäin aloittanut tehtävässään. Erinomaisen hieno ihminen. Tapasin hänet jo aikaisemmin syksyllä PEN-kongressissa Ukrainan Lvivissä. Harva tietokirja on ollut minulle yhtä intensiivinen lukukokemus kuin Sandsin East West Street: On the Origins of Genocide and Crimes against Humanity. Se on onnistunut yhdistelmä Sandsin oman juutalaisen suvun historiaa Ukrainasta ja jännityskertomusmainen tarina siitä, kuinka kansanmurha ja rikos ihmisyyttä aikanaan tulivat osaksi kansainvälistä oikeutta. Keskeisiä toimijoita olivat Lvivistä kotoisin olleet juristit Hersch Lauterpacht ja Rafael Lemkin. Vahva suositus.

Huomenna aamukoneella Helsinkiin.

Jaa tämä

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjat

Löydät kirjoittamani romaanit, runoteokset, esseekokoelmat ja fantasiakirjat täältä

Seuraa minua

Viimeisimmät