Skip to content
Picture of Jarkko Tontti

Jarkko Tontti

Cambridge – Helsinki – Mazzano

Täällä Mazzano Romano, Italia. Julkisuudessakin vilahtaneista tiedoista poiketen todettakoon, että juuri nyt en ole Cambridgessa. Vaan siis joulukuun ajan täällä Väinö Tannerin säätiön kirjailijaresidenssissä puolisoni kanssa. Tammikuun alussa tulen Helsinkiin,  sitten suuntaan jälleen Cambridgeen. Mazzano on keskiaikainen kylä Rooman lähellä, nihkeät nettiyhteydet, komeat näkymät. Erinomainen paikka kirjoittamiselle siis.

Paljon tärkeitä tapahtumia Suomessa on jäänyt väliin, esimerkiksi Nuoren Voiman Liiton 100-vuotisjuhlat ja Tampereen Kirjamessut. Ja tietysti Eeva-Liisa Mannerin satavuotisjuhlat. Harmillista. Arkiston uumenista löydän esitelmän ja artikkelin, jonka kirjoitin Eeva-Liisasta 5.12.2006. Mitä, joko siitäkin on viisitoista vuotta?

Täällä Italiassa vietän 9. joulukuuta koittavan 50-vuotissyntymäpäiväni. Hirmuiselta luvultahan tuo kuulostaa.

Viime viikkoina Suomessa on keskusteltu paljon woke-aktivismista. Itsekin osallistuin siihen Helsingin Sanomien haastattelussa ja Verkkouutisten kirjoituksella. Lisäksi keskustelin aiheesta dosentti Jari Ehrnroothin kanssa.

Jaa tämä

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

3 Comments

 1. Hyvä juttu! Et ole yksin ajatustesi kanssa!

 2. Minä käytän ilmiöstä nimeä ”Toisten puolesta loukkaantuvat”. Metelin tässä woke-ilmiössä nostavat yleensä ne, joita asia ei henkilökohtaisesti koske.
  Tätä asiaa vähän sivuava juttu oli aikanaan keskustelu Suvi-virrestä. En ollut itse koskaan edes ajatellut sen, nimestään huolimatta :-), olevan virren. Se oli vain laulu, joka lauletaan kevätjuhlassa ja siitä alkoi kesä.

  Ps.
  Kun olin armeijassa 1999, sotilasvalassa puhuttiin Jumalasta. Ne, jotka eivät halunneet Jumalan nimeen vannoa, antoivat valan jälkeen juhlallisen vakuutuksen. Kaikki olivat tyytyväisiä.

  Nykyään kielletään liian helposti kaikki.

 3. Hei! Luin Hesarin artikkelin ja olin yllättynyt, että meillä rakkaassa Suomen maassa on ihmisiä, jotka puolustavat sananvapautta ja ”oikeeta puhetta”.
  Myönnän auliisti, että en enää jaksa olla kovasti kriittinen ja ottaa kantaa, koska se enemmän väsyttää kuin tuottaa energiaa.
  Joko en omaa tarvittavaa statusta tai kielen käyttöni ei saa ymmärrystä, ainakaan laajemmalti.
  Kiitän siis lujasti ja toivotan vielä hyvää matkaa astuessasi uudelle vuosikymmenelle👍


Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjat

Löydät kirjoittamani romaanit, runoteokset, esseekokoelmat ja fantasiakirjat täältä

Seuraa minua

Viimeisimmät