Skip to content
Picture of Jarkko Tontti

Jarkko Tontti

Joulukalenteri ja muuta

Entressen kirjaston kirjastonhoitaja ja runomies Jani Nieminen toteutti erinomaisen idean: Kiellettyjen kirjojen joulukalenterin, jonka videoluuku avautuu päivittäin jouluun asti. Luukun takana kirjailija kertoo jostakin tavalla tai toisella kielletystä kirjasta. Sain kunnian olla ensimmäinen luukusta kurkistaja. Aiheena on Giovanni Boccaccion Decamerone (1353).

Boccaccio oli koulutukseltaan juristi. Hän ei viihtynyt isänsä toivomassa pankkiirin ammatissa, vaan aloitti oikeustieteen opinnot Napolissa, jossa hänen opettajanaan oli eräs toinen juristirunoilija Cino da Pistoia. Opintovuosina Boccaccion kiinnostus suuntautui kanonista oikeutta enemmän kirjallisuuteen ja yleiseen hurvitteluun. Melkein läpi koko elämänsä Boccaccio osallistui kirjallisen uransa ohessa milloin mihinkin hallinnollis-poliittisiin salaliittoiluihin Firenzessä, Napolissa ja pitkin Italiaa, eli jonkinlainen juristinen elämänasenne säilyi kirjallisuuden ohessa.

Mihin asiayhteyteen hyvin sopiikin linkkaus kirjallis-yhteiskunnalliseen kirjoitukseen, joka kommenttien perusteella on pahemman kerran kiukustuttanut piraatit.

Jaa tämä

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

2 Comments

  1. Avatar photo

    Hyvä kirjoitus Markolta, suosittelen.


Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjat

Löydät kirjoittamani romaanit, runoteokset, esseekokoelmat ja fantasiakirjat täältä

Seuraa minua