Skip to content
Jarkko Tontti

Jarkko Tontti

Kirjailijan kesä

Kesä alkoi, melkein. Vuosi Portugalissa on ohi ja suuntasin tavanomaiseen tapaan Kangasalle. Vehreää luontoa, aurinkoa ja hyttysiä, sitä itseään. Eniten mieltäni kuumottaa kuitenkin muutama vuosi sitten aloittamani miesluolaprojekti, joka on edennyt mukavasti. Lapsuuden ja nuoruuden tavarani ovat nyt löytäneet arvoisensa paikan, täydennettynä tuoreemmilla hankinnoilla. Sarjakuvakokoelmani alkaa hiljakseen järjestyä, Marvelit tietysti, mutta myös kaikki muut, kuten klassiset Non Stopit ja Zoomit 1970-luvulta. 3 etsivää -kirjasarjan ja Enid Blytonin Seikkailu– ja Viisikko -kirjojen selaaminen humahduttaa varhaiset lukuelämykset takaisin mieleen. Olen hankkinut myös lapsuuteni tietokoneet takaisin, Commodore VIC-20 ja Amstrad ovat jälleen tänä kesänä kovassa pelikäytössä kuten ne olivat jo 1980-luvulla. C-kasetin tuhnuinen ääni on myös oiva aikakone viime vuosituhannen tunnelmiin.

Ennen kesähuvilan nostalgiaan sukeltamista säädin vielä muutaman työjutun. Olin YLEn Kulttuuriykkösessä keskustelemassa aiheesta Kadonnutta sivistysporvaria etsimässä yhdessä Osmo Soininvaaran, Tere Sammallahden ja Johanna Sumialan kanssa. Ville Talola juonsi.

Suomen Asianajajaliiton lehteen Defensor Legisiin kirjoitin Sananvapaustaantumasta ja historiasta. Verkkouutisiin kolumnoin aiheesta Poliittinen aktivismi uhkaa ihmisoikeuksia.

YLEn Kulttuuriykkösen perjantaistudiossa tuumimme 9. kesäkuuta ajankohtaisia aiheita toimittaja Ville Hännisen ja kosmologi Kari Enqvistin kanssa. Pauliina Grym juonsi ja piti äijät järjestyksessä. Aiheina muun muassa. Pekka Haaviston presidenttiehdokkuus, HBOn kritiikitön fanidokumentti Viisi valittua, tupakointi, kulttuurijournalismin tila ja lentämisen paheksunta. Täällä kuunneltavissa.

Jaa tämä

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjat

Löydät kirjoittamani romaanit, runoteokset, esseekokoelmat ja fantasiakirjat täältä

Seuraa minua