Skip to content
Picture of Jarkko Tontti

Jarkko Tontti

Kun mikään ei muutu

Loma loppui ja palasin kotikulmille. Onpa Kruununhaka kaunis. Paitsi kotitaloni, joka on edelleen kääritty muoveihin ja remonttimiehet kurkistelevat telineiltä sisään.

Paikallislehteä selatessa loputkin lomatunnelmat kaikkosivat. Täällähän on täysi rähinä päällä. Sofi Oksasta ei haluta Suomen Pietarin konsulaatin runoretkelle esiintymään. Kuulemani mukaan taustalla on ylivarovainen (ja ex-taistolainen) pääkonsuli, joka pelkää venäläisten ärsyttämistä. Niin, Sofihan puhuu mielellään Viron venäläismiehityksestä. Venäläisten mukaan sellaista ei koskaan edes tapahtunut.

Kun tosiasiat ja suomettunut ulkopolitiikka ovat vastakkain, tiedetään miten tosiasioille käy. Keksitään tekosyy, Sofi ei ole julkaissut runoja kirjana. Pöh. Kirjallisuustieteilijätkään eivät ole yksimielisiä siitä, mikä on proosaa ja mikä runoa. Koko kysymys on tyhjä.

Illalla alkaa syksyn tavanomainen kirjallinen kierto Otavan pihajuhlilla. Ja sitten on Runokuu.

Jaa tämä

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

1 Comment

  1. Tervetuloa kotiin, vaikka media tarjoaakin sitä samaa ummehtunutta potaskaa kuin ennenkin. Haastan sinut samalla leikkimieliseen meemiin, jonka ohjeet löydät blogistani. Aurinkoa!


Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjat

Löydät kirjoittamani romaanit, runoteokset, esseekokoelmat ja fantasiakirjat täältä

Seuraa minua