Skip to content
Picture of Jarkko Tontti

Jarkko Tontti

Maija-Leena Kallela

Jarkko Tontti -podcastin kesävieraaksi Kangasalle saapui latinan lehtori emerita, tietokirjailija ja kääntäjä Maija-Leena Kallela. Hän on osallistunut useiden latinan kielen oppikirjojen tekemiseen ja ollut suomentamassa muun muassa Titus Liviuksen, Senecan ja Petrarcan teoksia.

Mitä sanottavaa klassikoilla on 2000-luvun ihmiselle? Miksi ne ovat aina ajankohtaisia; vai ovatko? Mitä mieltä Senecasta oli Suomen sodanaikainen pääministeri Edwin Linkomies, joka kirjoitti väitöskirjansakin latinaksi? Minkälainen maailma olisi, jos Hannibal norsuineen olisikin voittanut roomalaiset? Kertovatko Vergiliuksen runot enemmän ihmisenä olemisesta kuin ensilukemalta ehkä vaikuttaa?

Jarkko kertoo myös tuntevansa suurta sympatiaa Francesco Petrarcaa kohtaan, koska tämän  isä painosti nuoren miehen opiskelemaan juridiikkaa, vaikka Francescoa kiinnosti enemmän kirjallisuus.

Kuunneltavissa muun muassa Spotifyssa ja YouTubessa, Apple Podcastissa. Ja suoraan tästä:

Jaa tämä

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

1 Comment

  1. […] nurmikonleikkuuuta ja muuta mökkipuuhastelua. Podcast-vieraaksi kutsuin kangasalalaisen latinistin Maija-Leena Kallelan. Kesän suurin saavutukseni oli uuden omenapuun […]


Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjat

Löydät kirjoittamani romaanit, runoteokset, esseekokoelmat ja fantasiakirjat täältä

Seuraa minua