Skip to content
Jarkko Tontti

Jarkko Tontti

PEN @ Linz

PEN Internationalin 75. kongressi käynnistyi eilen Linzissä Itävallassa. Paljon haukotuttavaa hallinnollista säätöä, mutta myös hienoja kohtaamisia. Useamman sadan kirjailijan kokoontumisajot. Länsimaiset sananvapausongelmat asettuvat mittasuhteisiinsa, kun tapaa ihmisiä, joilta voi mennä kirjoittamistensa takia henki. Afganistaniinkin on erityisoperaatiolla perustettu PEN-keskus, samalla perustettiin uudestaan afganistanilainen kirjallisuus.

Seksikkäintä kongresseissa on tietysti henkilövaalit. Huomenna valitaan PEN Internationalille uusi presidentti sekä jäseniä johtokuntaan eli Boardiin. Presidentin vaali meni uusiksi kun ennakkosuosikki Amin Maalouf vetäytyi terveyssyistä. Nyt ovat jäljellä quebeciläinen John Ralston Saul ja ghanalais-brittiläinen Margaret Busby. Tänä iltana on tiedossa lobbaamista ja juonittelua, arvelen. Suomen PENin delegaatio yrittää saada johtokuntaan valituksi tsekkiläisen Markéta Hejkalován, joka osaa suomea ja on Suomessa asunutkin.

Jaa tämä

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

2 Comments

  1. Avatar photo

    No niin. Uusi presidentti on John Ralston Saul. Markéta Hejkalova valittiin johtokuntaan eli Boardiin, mikä on hyvin.

     

  2. […] blogin historiasta löydän merkinnän viiden vuoden takaa. Syksyllä 2009 matkustin ensimmäiseen PEN-kongressiini Lauri Otonkosken kanssa. Silloin olimme […]


Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjat

Löydät kirjoittamani romaanit, runoteokset, esseekokoelmat ja fantasiakirjat täältä

Seuraa minua