Skip to content
Picture of Jarkko Tontti

Jarkko Tontti

Pietarista Saturnaliaan

Kotona jälleen. Pietarin runokeikka oli onnistunut, kiitos vielä kerran hauskasta matkaseurasta Sinikalle, Miialle, Mariannalle, Henriikalle ja Jukalle. Pietarin konsulaattikin raportoi tekemisistämme nettisivuillaan.

Saturnalia-juhla lähenee. Pimeys on vahva, lähes ylivoimainen. Mutta Sol Invictus, Voittamaton aurinko, on vielä väkevämpi ja pian päivät jälleen pitenevät. Minä ja kaikki kunnon roomalaiset juhlimme tätä isosti. Joku juutalainen lahko siirsi taannoin oman Jeesus-juhlansa samalla päivälle, mutta suurisieluisena ja suvaitsevaisena annan heille anteeksi.

Mitä muuta? Työhuoneeni toinen puolisko on vapautumassa. Jos siis kiinnostaa puolikas huonetta Vallilassa, ota yhteyttä Artlabin toimihenkilöihin. Olen hyvin käyttäytyvä, en juurikaan juopottele työhuoneellani ja töitä teen aamupäivisin.

Jaa tämä

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

5 Comments

 1. Onnittelut muuten erään liiton jäsenyydestä!

 2. Avatar photo

  Kiitos. Eikös se ole niin, että Kirjailijaliiton jäsenyyden isoin ilo on se hautausavustus, jota perilliset voivat joskus hakea…;-)

 3. Ainakin joskus kirjailijaliitto on myöntänyt avustusta esimerkiksi silmälasien ostamista varten.

  Voi olla että siitä syystä me kriitikot olemme niin toivottoman lyhytnäköisiä. Järjestömme ei kustanna silmälaseja.

 4. Kiitos Pietari-linkistä. Live Journalissa julkaistun raportin kautta löysin uusia kontakteja Pietarin kirjallisuuspiireihin. Runojen venäjännökset olivat ihan hyviä, kukahan ne oli kääntänyt?

 5. Avatar photo

  Hyvä homma. Jukka Mallinen ja Sergei Zavjalov tekivät käännökset. Ne ilmestyivät myös moskovalaisessa kirjallisuuslehdessä:

  http://www.vavilon.ru/order/contents7.html

  Mallisella on mainiot Pietari-kontaktit. Häneltä kannattaa kysyä kuvioista.


Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjat

Löydät kirjoittamani romaanit, runoteokset, esseekokoelmat ja fantasiakirjat täältä

Seuraa minua

Viimeisimmät