Skip to content
Picture of Jarkko Tontti

Jarkko Tontti

Pilvi Torsti

Jarkko Tontti -podcastin vieraaksi saapui valtiosihteeri ja SDP-poliitikko Pilvi Torsti. Pilvi on ollut tärkeässä roolissa oppivelvollisuusikärajan nostamisessa 18-vuoteen. Onko se yksiselitteisesti hyvä asia? Kritiikkiäkin asiasta on esitetty. Entä sukupuolittunut työelämä, koulumaailmassa ja muualla? Mitä mieltä siitä pitäisi olla?

Ja tietysti puhuimme siitä, miten Pilvistä tuli Pilvi. Sitä kautta päädyimme karjalaiseen sukutaustaan ja evakkouteen. Pohdimme historian jälkiä ja traumoja, niin Suomessa kuin Balkanillakin, joka on Torstille tuttu pitkältä ajalta.  

Entä politiikka ja demarius? Nykyisen SDP:n kannatus on selvästi alempi kuin Paavo Lipposen aikana 1990-luvulla. Äskettäin Saksassa SPD voitti Olaf Scholzin johdolla. Miksi? Muutama vuosi sitten Britanniassa Jeremy Corbynin Labour kärsi sen sijaan murskaavan tappion. Miksi? Olisiko taustalla se, mitä suomalainen sosialidemokraatti Väinö Tanner sanoi: ”Ei kannata lähteä huutokauppaan kommunistien kanssa, ne tarjoavat aina enemmän”. Jarkko antaa demaripääministeri Sanna Marinille tunnustusta – Tampereen Ilveksen kannattajassa täytyy olla jotain hyvää.

Kuunneltavissa Spotifyssa, YouTubessa, Apple Podcastissa, YouTubessa ja muissa podcast-alustoissa. Ja suoraan tästä:

Jaa tämä

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

2 Comments

  1. Olipa hyvä haastattelu. Erinomaista sosialidemokratian pohdintaa. Arvokkuuden säilyttäminen ja korostaminen poliittisessa kohtaamisessa oli havainto jota täytyy ryhtyä seuraamaan. Demokratia elämätapana ja yhteistoiminnan muotona on juuri tätä ”arvokkuutta” ja samalla – yllätysyllätys – se elementti sosialidemokratian tavoitteissa, joka edustaa jo pysyvästi lopullista tavoitetta, demokraattista sosialismia. Myös oivallus siitä että vasemmistolaiset arvot itseasiassa ovat ”keskellä” suomalaista mielenmaisemaa ja yhteiskuntaluonnetta – oli hyvä havainto. Tämä näkyy myös siinä että mm. suuri SOTE-uudistus edustaa Suomen perustuslaissa ilmaistuja keskeisiä arvoja.

    • Avatar photo

      Kiitos Ilpo! Arvostan.


Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjat

Löydät kirjoittamani romaanit, runoteokset, esseekokoelmat ja fantasiakirjat täältä

Seuraa minua