Skip to content
Picture of Jarkko Tontti

Jarkko Tontti

Portugalista Perjantaistudioon

Sinne jäi Portugali. Viime syksystä asti olen asunut Lissabonissa, nyt taas Suomessa ainakin tämän kesän. Monenlaista kiinnostavaa ehdin kokea Euroopan lounaiskulmalla. Ehkäpä siitä jotain valuu tavalla tai toisella kirjoittamiseeni.

Aivan viimeisinä päivinä löysin läheltä kotiani hienon kirjaston. Biblioteca municipal centralin rakennus on entinen palatsi ja seinissä on yhä Portugalille tyypillisiä upeita kaakelitaideteoksia.

Suomessa kiirehdin ensi alkuun Yleisradioon. Kulttuuriykkösen Perjantaistudiossa kävimme läpi viikon ajankohtaiset puheenaiheet kosmologi Kari Enqvistin ja yrittäjä Anna Moilasen kanssa, Pauliina Grym toimitti. Kokoomus ja keskusta jätettiin Pride-tapahtumasta ulos, ja moni loukkaantui. Mitä seurauksia tällä poissulkemisella voi olla? Heijastaako Priden kanta samaa ehdottomuutta kuin Sanna Marinin juhlapuhe New Yorkissa?  Poliisiammattikorkeakoulun tutkijoiden tekemässä selvityksessä on tuumittu taiteelliseen ilmaisuun puuttumista eli räpmusiikin sensuuria. Jarkkoa tämä ei ollenkaan miellyttänyt. Mietimme myös myös Iiu Susirajan, Käärijän ja Aki Kaurismäen kautta, millainen suomalaistaide voi menestyä maailmalla. Kari Enqvist huolestui työväen- ja kansalaisopistojen tulevaisuudesta.  Laulaja Tina Turner menehtyi 83-vuotiaana pitkän sairauden uuvuttamana. Raati tuumi Turneria, hänen uraansa, hiuspehkoaan ja energiaansa. Jarkko muisteli erityisesti Tinan roolia vuonna 1985 ilmestynessä elokuvassa. Mad Max – ukkosmyrsky.

Kuunneltavissa YLE Areenassa.

Jaa tämä

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjat

Löydät kirjoittamani romaanit, runoteokset, esseekokoelmat ja fantasiakirjat täältä

Seuraa minua

Viimeisimmät