Skip to content
Picture of Jarkko Tontti

Jarkko Tontti

Puola, Saksa

Täällä Kirjaamon Saksan kirjeenvaihtaja, Leipzig. Nuoren Voiman Liiton Hulahula-kiertue on edennyt viimeiseen kohdemaahan. Eilen ylitimme Puolan rajan, jonka huomasi siitä, että kaksikaistainen tie muuttui kuusikaistaiseksi.

Puolassa luin kirjojani Varsovassa (ks. oheinen kuva, baarista nimeltä Klubogaleria)  ja Poznanissa. Yleisöä oli mukavasti ja tunnelma tiheä. Poznanissa esiinnyimme yliopiston suomen kielen ja kirjallisuuden laitoksella. Paikalla oli sankka joukko opettajia ja opiskelijoita, jotka lukivat tekstiemme puolannoksia. Yleisössä oli myös suomentaja Sebastian Musielak, jota on kiittäminen useammankin suomalaisen kirjan kääntymisestä puolaksi.

Opiskelijat olivat todella innostuneita ja heitä oli paljon. Hämmentävin tieto oli se, että moni heistä oli päätynyt opiskelemaan suomea, koska he fanittivat suomalaisia hevibändejä esimerkiksi Nightwishiä ja Apocalypticaa.

Tänään esiintyminen Wiepersdorfissa, ensi viikolla Literarische Colloquium Berlinissä. Juhannukseksi Suomeen.

Jaa tämä

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

2 Comments

  1. Hei Jarkko! Kiva, että tykkäsit vierailusta. Oli oikein mukava kääntää tekstejäsi puolaksi:)

  2. Avatar photo

    Heips Edyta! Hienoa, että päädyit tänne ja kiitos kommentista. Puolan matkamme onnistui erinomaisesti ja yleisö oli innostunutta. Kiitos hienoista käännöksistä!


Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjat

Löydät kirjoittamani romaanit, runoteokset, esseekokoelmat ja fantasiakirjat täältä

Seuraa minua