Skip to content
Picture of Jarkko Tontti

Jarkko Tontti

Raportti

Runokuu lähenee loppuaan ja minä olen osani tehnyt. Hajahuomioita:

Lauantain Runomarkkinat joutui sateen murjomaksi. Aamulla esiintynyt Risto Oikarinen tiivisti tunnelman: toinen lokkikin katosi katsomosta. Iltapäivällä esittelin Vesa Haapalan ja Jyrki Heikkisen kanssa RUNOA! -äänikirjaa. Vesa oli luki oman runonsa lisäksi Risto Oikarisen ja Harry Salmenniemen runot. He eivät olleet päässeet paikalle vaikka äänikirjalla esiintyvätkin.

Sunnuntaina ehdin Ateneumiin Poetiikkakonferenssiin. Paneelikeskustelu suomalaisen runouden, kustantamisen ja lukemisen tilasta rullasi hyvin.

Maanantaina olin aluksi Kallion Karhupuistossa Henrika Ringbomin kanssa. HKL hyvitteli kalliolaisia raidetyömaan vaivoista hernekeitolla, kahvilla ja runoilijoilla. Tai siis näin sen piti mennä. Äänentoisto oli nahkea. En ole varma kuuliko kukaan mitään. Samana iltapäivänä juonsin asematunnelissa Runopysäkkiä, äänessä olivat Arja Tiainen, Henrika Ringbom, Anja Erämaja ja virolainen räppäri Tommyboy. Muuten meni hyvin paitsi joku kekkuli tuli örisemään ja meinasin saada päihin.

Tiistaina piti mennä Tokoinrannan Huvilatelttaan katsomaan Ulf Karl Olov Nilssonia eli UKONia ja jotain unkarilaista, jonka nimeä en muista. Mutta telttaan ei päässyt lasin kanssa, joten runoilijat jäivät sinne baarinpuolelle. Yritin houkutella erästä runoilijatarta ehdolle Kirjailijaliiton puheenjohtajakisaan lokakuussa, en onnistunut. UKON oli kuulemma hyvä.

Huomenna perjantaina on Taiteiden yö ja nyt jo ahdistaa; liikaa, kaikkea.

Jaa tämä

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjat

Löydät kirjoittamani romaanit, runoteokset, esseekokoelmat ja fantasiakirjat täältä

Seuraa minua