Skip to content
Jarkko Tontti

Jarkko Tontti

Suomi, huhtikuu

Tulin Jerusalemista Suomeen ja olen täällä koko huhtikuun. Onpas tämä, ajattelin heti lentokentällä kun räntäsade iski kasvoihin. Talvista on. Ehkä tähän tottuu. Ja nyt on jo keväisempää.

Perjantaina 5.4.2024 kokoontui jälleen Ylen Kulttuuriykkösen Perjantaistudio puimaan viikon ajankohtaisuuksia. Aiheina tällä kertaa Emma Thompson piilolobbarina, J. K. Rowlingin loppumaton transkohu, kouluampumisen mediakritiikki sekä tapaus Matti Kuusela. Minun lisäkseni studiossa olivat Virpi Hämeen-Anttila ja Jussi Turhala. Keskustelua johti toimittaja Vesa Kytöoja. Täällä kuunneltavissa.

Ja kas, runoilija Milka Luhtaniemi kirjoittaa Kangasalan ja Jerusalemin runoista: ”…kielten, kulttuurien ja uskontojen välillä seilaava Jacasser on myös tietynlainen tulkki, joka kääntää runouden kielelle länsimaisen kulttuurin rappion ja kukoistuksen vaiheita.”

Melkein samaan aikaan ilmestyivät myös professori emerita Galit Hasan-Rokemin hepreankieliset käännökset runoistani Israelin kansalliskirjaston Hamusakh-lehdessä.

12.4.2024 Ylen Perjantaistudiossa puhuimme mediasta ja nuorten väkivallasta, kasvisruoan suosion laskusta kouluissa, itsenäisistä ripustelijoista taidemuseoissa, Kurt Cobainista ja musiikin trendeistä sekä tekoälystä kirjallisuudessa. Äänessä olivat minun lisäkseni kosmologi Kari Enqvist ja elokuviin erikoistunut toimittaja Matti Rämö. Juhani Kenttämaa toimitti. Täällä kuunneltavissa.

Loppuviikosta suuntaan Kokkolaan. Lauantaina 13.4. järjestetään Keski-Pohjanmaan Kirjamessut Vanhalla Tullipakkahuoneella. Kirjailijahaastattelun lisäksi olen mukana sananvapautta käsittelevässä paneelikeskustelussa yhdessä Keskipohjanmaa-lehden päätoimittajan Suvi Tannerin ja Suomen kuvalehden päätoimittaja Matti Kalliokosken kanssa.

Jaa tämä

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjat

Löydät kirjoittamani romaanit, runoteokset, esseekokoelmat ja fantasiakirjat täältä

Seuraa minua