Skip to content
Jarkko Tontti

Jarkko Tontti

Tuomas Timonen

Jarkko Tontti -podcastin vieraana kirjailija, dramaturgi ja ohjaaja Tuomas Timonen.

Onko uustaistolainen woke-ideologia vallannut teatterin ja varsinkin Teatterikorkeakoulun? Tappaako puritanistinen puhdasoppisuus teatterin?

Pohjois-Karjalasta syntyisin oleva Tuomas kertoi miten ja milloin hän kiinnostui runoudesta ja kirjoittamisesta. Miten syntyi esikoiskokoelma?  Timosen palkitusta toisesta teoksesta Oodi rakkaudelle Jarkko muistaa ikimuistoisen säkeen: ”Kun kyse on väkivallasta ja seksistä toisto on se mikä toimii”. Cancelloitaisiinko puhdistavaa aggressiivisuutta ja väkivaltaa tihkuva Oodi rakkaudelle jos se ilmestyisi nyt? Tai voisiko nykyään enää edes kirjoittaa sillä tavalla?

Pohdimme myös kirjojen hävittämistä. Instagramista löytyy kuvasarja, jossa Timonen tuhoaa lukuisilla eri tavoilla myymättä jääneitä satoja kappaleita kolmatta runokokoelmaansa Asetelmia. Teos huipentuu tuhoutumisessaan.

Tuomaksen viimeisimmässä kirjassa Salkku pohditaan muun muassa taiteen ja yhteiskunnan suhdetta: ”Miten mielisairas ajatus kuunnella taiteilijaa, mitä politiikkaan tulee” – ”Vauvat ovat kivoja, taiteilijat rasittavia”

Kuunneltavissa Spotifyssa, Apple Podcastissa, YouTubessa ja muissa podcast-alustoissa. Ja suoraan tästä:

Jaa tämä

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjat

Löydät kirjoittamani romaanit, runoteokset, esseekokoelmat ja fantasiakirjat täältä

Seuraa minua