Skip to content
Picture of Jarkko Tontti

Jarkko Tontti

UM

Eilen suuntasin Katajanokalle ulkoasiainministeriöön. Kun hallinnon kanssa ollaan tekemisissä, sanat ovat rumia ja konkkeloisia. Kyseessä oli Kansainvälisten ihmisoikeusasiain neuvottelukunta IONK, jossa olen Suomen PENin edustajana.

Uusi ulkoministeri Alexander Stubb saapui esittäytymään ja yritti välttää kansalaisjärjestöjen tulitukseen joutumisen. Stubb ilmoitti heti alkuun, ettei  halua vastata kysymyksiin, vaan mieluummin kuuntelee ehdotuksia siitä, mitä pitäisi tehdä. En mennyt halpaan, jotain hyötyä on koitunut menneistä vuosista poliitikkojen ja byrokraattien keskellä.

Kysyin Stubbilta miten Suomi ja EU aikovat käytännössä hyödyntää Kiinan olympialaisia, jotta siellä koko ajan käynnissä olevalle ihmisoikeuskatastratofille voitaisiin tehdä jotain. Vastaus oli väistö, sellainen kuin poliitikolta voi odottaa, eli taloutta ja ihmisoikeuksia ei pidä sekoittaman.

Jaa tämä

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

4 Comments

  1. […] UM | Kirjaamo Kirjailija ja ihmisoikeusaktivisti Jarkko Tontti pani järjestöneuvotteluissa ulkoministeri Aleksander Stubbin vastaamaan kysymykseen kiinan ihmisoikeustilanteesta ja olympialaisista. Luikerteli karkuun, ministeri. (tags: blogimerkintöjä ihmisoikeudet stubb kiina olympialaiset) […]

  2. Hyvä että ulkoministeri nyt tietää joutuvansa vastaamaan peniläisten ikäviin ihmisoikeuskysymyksiin jos uskaltautuu kansalaisten nykyviin…

    Mutta Venäjä on päättäjillemme aina paljon kuumempi peruna tässä suhteessa – ja rajanaapurina kansalaisille täkeämpi.

  3. Avatar photo

    Juuri näin. Todettakoon toki, että verrattuna edelliseen, äkkilähdön saaneeseen ministeriin uusi umi on kyllä parempi. Kunnostautunut muun muassa puolustamalla seksuaalivähemmistöjen oikeuksia Euroopan parlamentissa, kutan Juha J. kirjoittaa.


Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjat

Löydät kirjoittamani romaanit, runoteokset, esseekokoelmat ja fantasiakirjat täältä

Seuraa minua