Skip to content
Jarkko Tontti

Jarkko Tontti

Virtuaalinen Ei kenenkään maa

Kaksi vuotta sitten julkaistiin Juha Seppälän romaani Ei kenenkään maa. On hyvä. Kirjan yksi juonne kiertyy koijari Kosti Grundstenin ympärille. Hän perustaa kirjassa Suomen ensimmäisen virtuaalisen hautausmaan. Tämä ei kaikkia miellytä.

Ja kas, kaksi vuotta myöhemmin käynnistyy lepopaikka.fi, kertoo YLE. Siellä voi sytyttää virtuaalikynttilän omaisensa haudalle.

Kysymyksiä herää. Ovatko lepopaikka.fi -palvelun ihmiset saaneet ideansa Seppälän kirjasta? Vai onko jossain ulkomailla varhaisempi esikuva, josta myös Seppälä on ammentanut?

Jaa tämä

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

3 Comments

  1. Tai sitten Seppälä on vain pukenut virtualisoitumissuuntauksen sanoiksi. Ennemmin tai myöhemmin virtuaalihautausmaa varmaan toteutuukin. Jos elämä imeytyy nettiin, niin miksei myös kuolema?

    Erilaisia kynttilänsytyttelysivuja on kai ollut netissä jo muutamia vuosia, yleensä kai jonkin erityisen onnettomuuden tai teeman ympärille pysy

  2. http://www.worldgardens.com/

    Näitä kyllä riittää. Ehkä uudelle nettisukupolvelle nämäkin ovat luonnollisia ilmiöitä. Itsestä tuntuvat kyllä aika vierailta.

  3. Virtuaalinen hautausmaa http://www.cemetery.org on ollut olemassa jo 13 vuotta. Se oli niitä ensimmäisiä internetin ihmeellisyyksiä, joihin aikoinaan perehdyin.

    Reiska


Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjat

Löydät kirjoittamani romaanit, runoteokset, esseekokoelmat ja fantasiakirjat täältä

Seuraa minua