Skip to content
Jarkko Tontti

Jarkko Tontti

Jerusalemin kevät

Kevät hiipii Jerusalemiin. Tänään lämpöä oli jo yli kaksikymmentä astetta. Köllöttelen parvekkeella ja päivä on kirkas. Ei vähiten siksi, että luen ensimmäistä kritiikkiä uusimmasta kirjastani, runokokoelmasta Kangasalan ja Jerusalemin runot.

”Jarkko Tontti ja Jacasser ovat löytäneet hyvän lentokorkeuden. Teksti on vapautunutta ja katse on maailmassa, elämässä ja sen moninaisuudessa”, kirjoittaa Jukka Ahtela.

Nyt on netissä luettavissa myös Parnassoon kirjoittamani essee Kirjailija Jerusalemin kaduilla.

Äskettäin tapasin täällä vanhoja tuttuja Suomesta. Suomen tuore Israelin suurlähettiläs Nina Nordström ja Suomen Ihmisoikeuskeskuksen entinen johtaja Sirpa Rautio olivat Jerusalemissa käymässä. Sirpa aloitti juuri äsken Euroopan unionin perusoikeusviraston FRA:n johtajana Wienissä. Nautiskelimme hitaasta aamiaisesta Jerusalemin kuuluisassa King David hotellissa.

Sirpa Rautio, Jarkko Tontti ja Nina Nordström

Jokunen päivä sitten vierailin rannikolla Caesareassa, joka oli roomalaisajalla Juudean provinssin pääkaupunki. Kaupungin ja sen kuuluisan sataman rakennutti roomalaisten vasallikuningas Herodes. 600-luvulla Caesarea tuhoutui ja autioitui lähes täysin kun arabit valtasivat ja kolonisoivat Lähi-idän. Uuteen kukoistukseen Caesarea nousi vasta sen jälkeen kun Rotschildit ostivat alueen maita 1800-luvulla ja myöhemmin lahjoittivat ne osittain valtiolle. Herodeksen palatsin jäänteet ja muut roomalaisaikaiset nähtävyydet ovat nykyään suosittu turistikohde. Entisöityä roomalaista ulkoilmateatteria käytetään yhä konserttipaikkana.

Jaa tämä

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjat

Löydät kirjoittamani romaanit, runoteokset, esseekokoelmat ja fantasiakirjat täältä

Seuraa minua