Skip to content
Picture of Jarkko Tontti

Jarkko Tontti

Kesäpuuhia

Kirjan valmistumisen jälkeinen tyhjyys pitäisi jotenkin täyttää. Parasta olisi ryhtyä seuraavalle ja ryhdynkin. Mutta tauko on pakko pitää, muuten käy niin, että jatkaa edellistä vaikkei haluaisikaan.

Loman lisäksi tarvitaan siis täyteohjelmaa. Toimeton en osaa olla. Mielipiteiden laukominen täyttäköön tämän tehtävän. Aloitin jo eilen kun nauhoitimme Kaapin paikka radio-ohjelmaa. Tulee ulos Radio Yle 1:ssä torstaina 14.6. klo 13.00, uusinnat Radio Peilissä to klo 17.10 sekä pe ja la klo 10.03. Ja kohta kai myös netissä.

Lupauduin myös kirjoittamaan jotain kahden pitkänlinjan juristivaikuttajan juhlakirjoihin. Nämä kuulemma pitää pitää vielä salassa, etteivät päivänsankarit saa etukäteen tietää.

Mitä muuta kesäkalenterissa?

Keskiviikko 20.6. Lounas botswanalaisen kirjailijan ja korkeimman oikeuden tuomarin Unity Down kanssa. Ihmisoikeuksia ja kirjallisuutta.

Tiistai 26.6. Helsinki Pride -tapahtumassa keskustelutilaisuus Kaikki yhdenvertaisia?

Perjantai 6.7. Runoja esittämässä Tampereen Tallipihalla Runon ja suven päivänä. Tuttuja kollegoita mukana, Jyrki Kiiskinen ja Helena Sinervo.

17.7. – 20.7. Kuhmon kamarimusiikkifestivaaleilla on nykyään myös runo-ohjelmaa, mikä on hyvä, oikein ja kaunista.

Demlan XXXVI kesäseminaari Lahden kansanopistolla 10.-12.8.2007. Pitäisi puhua aiheesta kontrolli.  Minua ennen esiintyvät mm. oikeusministeri Tuija Brax, muutama professori ja apulaisoikeuskansleri.

Elokuun lopussa, 20.8.-26.8., lävähtää jälleen Runokuu, osana Helsingin juhlaviikkoja. Lupauduin mukaan runo ja historia -aiheiseen runokävelyyn pitkin Kruununhakaa. Runoja leviää myös busseihin ja metroihin.

Torstaina 23.8. Kaliningradiin runofestareille. Jukka Mallinen järjestä.

Jaa tämä

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

6 Comments

 1. Nih. Ei se oo helppoa olla toimettomana, varsinkin jos on noin paljon tehtävää ja purtavaa.

  6.7 tallipihalla oli aiheellinen muistutus. Olen järjestänytkin kyseistä tapahtumaa (eikö tuo ole Viitapirin järjestämä?) aika monta vuotta, juontanutkin sen pari kertaa. Se ei silti estä minua unohtamasta kyseistä tapahtumaa joka ikinen vuosi. Tänks. Pannaan kalenteriin.

  Sinne kannattaakin tulla. Tunnelma on ollut aina tiivis ja kiihkeä. Tai ainakin tosikivakiva. 🙂

 2. Avatar photo

  Näin. Viitapiiri junailee ja meitsi vaan tulee naamailemaan ja poseeraamaan. Siellä, silloin.

 3. Siellä. Silloin. Kyllä. Miten naamaillaan? Tunnen kyllä termin ”olla naamat”- jonkinlainen skenaario naamailusta toki sekin.

  Olen muuten todella kade kesäkalenteristasi. Omassani on ainakin Puuhamaa, se jännä paikka.

  Siinä sitä oikea lyriikan kehto, (tai hautausmaa.)

 4. Jarkko, tule Kuhmoon junalla mun ja Villen muassa!

  Ah Viitapiiri, Runopihan perinne jatkuu… Suotuisat säät kohta jo kymmenettä vuotta. Sadekuuro on alkanut yleensä tapahtuman jälkeen tai juuri sitä ennen.

 5. Avatar photo

  Sarah: Naamailu on pönöttämistä, esillä olemista. Välillä hauskaa mutta liiallisuuksissa jotenkin tuhruista ja iltapäivälehtimäistä…

  VT: Kuhmoon ehdin jo varata lentsikkaliput. Mutta siellä nähdään kuiteskin.

 6. Useimmiten sade tulee nimenomaan jälkeen, Villapuu. Siis sitten, kun me vahvat naiset olemme ensin raahanneet katokset jostain Turusta (!) saakka.

  Jarkko: Kiitos uudesta termistä elvyttämään tätä kituvaa kieltämme. Olen tamperelainen, ja sitäpaitsi metsäläinen. Ei täällä naamailla, täällä halaillaan puita. Niin että.


Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjat

Löydät kirjoittamani romaanit, runoteokset, esseekokoelmat ja fantasiakirjat täältä

Seuraa minua

Viimeisimmät