Skip to content
Picture of Jarkko Tontti

Jarkko Tontti

Menneitä ja tulevia

Minut kutsuttiin Kriittisen korkeakoulun kirjoittajalinjan Alumnijuhlaan. Sankka joukko kirjallisuuden rakastajia saapui yhteen tilaan. Kiitos järjestäjille, tilaisuuksien organisointi on uuvuttavaa ja välillä turhauttavaa puuhaa. On hienoa, että löytyy ihmisiä sitä tekemään. Niille, jotka eivät ole tästä oppilaitoksesta kuulleet: täällä lista kirjailijoista, jotka ovat sieltä saaneet oppia. Myönnän kernaasti, että ilman kirjoittajakoulutusta en olisi koskaan kirjoittanut  mitään julkaisukelpoista.

Vappu tulee. Minulle on se on jostain syystä aina ollut vuoden tärkein juhla. Pimeän ja kylmän kuukaudet ovat vihdoin päättyneet. Tästä se alkaa.

Toukokuun 3. on kansainvälinen lehdistönvapauden päivä. Silloin lähden länteen, Espooseen Sellon kirjastoon.

Mitä muuta? Kirjoitin kolumnin tekijänoikeuksista ja sananvapaudesta, aihe joka nykyään kuumentaa kovasti tunteita, olen huomannut.

Jaa tämä

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

2 Comments

 1. Nyt maksan musiikista kuukausimaksun. Saman teen elokuvista heti kun sellainen hyvä palvelu löytyy. Kirjat luen Kindlestä, maksan palvelusta ja sisällöstä suoraan tililtäni, kirja tulee perille heti kun sen löydän netistä.

  Luin kolumnin ja vain tämä edellinen tuli mieleeni. Ei ole takaisin kääntymistä, tekniika vie mukanaan.

  Teatteriin, oopperaan täytyy vielä jaksaa raahautua, muuten voi kotona nauttia kulttuurista ja maksaa netitse mukavasti.

  Ei kai tässä mitään keskustelemista enää ole. Tilataan ja maksetaan ja toivotaan, että taiteen tekijät saavat palkkionsa.

  • Avatar photo

   Ei tekniikka mikään uhka ole, kirjallisuudelle tai muutenkaan. Päinvastoin.

   Mutta digitalisoituminen on hyvien puoliensa lisäksi mahdollistanut nettipiratismiksi kutsun rikollisuuden eli kulttuurin tekijöiden omaisuuden sosialisoimisen.

   Piratismia kyllä voi torjua, keinoja on. Valitettavasti populismiin taipuvaiset poliitikot eri puolueisa eivät halua niitä ottaa käyttöön. Piratismin harrastajia mieliestellään äänten kalastelun toivossa. Siinä ei kulttuurien tekijöiden toimeentulo juuri paina. Etenkin Vihreissä ja Vasemmistoliitossa on paljon piraatteja, surullista kyllä.


Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjat

Löydät kirjoittamani romaanit, runoteokset, esseekokoelmat ja fantasiakirjat täältä

Seuraa minua

Viimeisimmät