Skip to content
Picture of Jarkko Tontti

Jarkko Tontti

Pekka Sauri

Mitä tekee kirjailija, kun hän tajuaa täyttävänsä pian viisikymmentä vuotta? Ei, hän ei osta Harley-Davidsonia ja kiihdytä sillä kohti punahehkuista auringonlaskua haaveillen uudesta nuoruudesta.

Hän perustaa podcastin.

Ensimmäisessä jaksossa vieraana on Pekka Sauri.  Hän on psykologi ja filosofian tohtori, entinen apulaiskaupunginjohtaja, entinen työelämäprofessori, entinen vihreä poliitikko – ja ehkä pian taas poliitikko. Monien yllätykseksi keväällä 2021 Pekka Sauri on jälleen ehdolla kuntavaaleissa.

Kävimme läpi muun muassa legendaarisen Yölinja-ohjelman, vihreän liikkeen syntyvaiheet ja Saurin autofiktiivisen romaanin Parempaa kuin seksi. Aloittiko se nykyisen autofiktiivisten romaanien tsunamin? Entä mitä mieltä pitäisi olla Jürgen Habermasin ja Jacques Derridan ajatusten poliittisista vaikutuksista?

Jarkko Tontti on tunnetusti entinen vihreä, joka on kovin sanoin kritisoinut vihreitä. Onko nyky-vihreät aivan eri asia kuin Saurin kauan sitten perustama puolue, joka silloin osittain korvasi Suomen puoluekartalta yhä puuttuvan liberaalidemokraattisen puolueen? Ovatko punavihreät uustaistolaiset vallanneet Vihreät?

Jarkko Tontti kysyy, Pekka Sauri vastaa.

Kuunneltavissa Spotifyssa, YouTubessa ja Apple Podcastissa. Ja suoraan täältä:

Jaa tämä

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

1 Comment


Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjat

Löydät kirjoittamani romaanit, runoteokset, esseekokoelmat ja fantasiakirjat täältä

Seuraa minua