Skip to content
Jarkko Tontti

Jarkko Tontti

Uudet runot ja muuta ajankohtaista

Tulin Jerusalemista muutamaksi viikoksi Suomeen käymään. Pääsyy oli painosta pullahtanut runokokoelma Kangasalan ja Jerusalemin runot. Uuden kirjan kosketteleminen ensimmäistä kertaa on aina kohottava hetki. Ei aivan yhtä tajunnan räjäyttävää kuin vuosia sitten ensimmäisten kirjojen ilmestyessä, mutta silti.

Olen kohtuullisen tyytyväinen. Ainakin itsestäni tuntuu siltä, että sain sanottua jotain oleellista. Jotain sellaista, mitä voi sanoa vain runouden keinoin.

Parissa viikossa olen ehtinyt säätää myös muita asioita, tavata ihmisiä ja nuuhkia talvi-ilmaa välimerellisen lämmön jälkeen. Lähtiessäni matkaan lämpöä Israelissa oli kaksikymmentä astetta, Suomeen saapuessani mittari näytti myös kahtakymmentä.

Mediahommiakin ehdin tehdä kiireisen kahden viikon aikana:

Perjantaina 19. tammikuuta olin YLEn Kulttuuriykkösen Perjantaistudiossa yhdessä Annu Kemppaisen ja Sami Kuuselan kanssa. Aiheina varastelu, Israelin vastaiset boikotit, tummaihoinen kivikautinen Vantaa ja presidentin valtaoikeudet. Juhani Kenttämaa juonsi.

Presidentinvaaleista keskustelimme myös Sanna Ukkolan ohjelmassa Arno Kotron ja Heidi Sabanadesanin seurassa. Täällä katsottavissa. Joulukuussa kirjoitin Verkkouutisissa miksi en äänestä presidentinvaaleissa.

Jarkko Tontti, Heidi Sabanadesan, Arno Kotro ja Sanna Ukkola

Suvi Ambrusinin Muusa-podcastissa puhuimme Ivan Puopolon kanssa sukupuolirooleista ja sananvapaudesta.

Perjantaina 26.tammikuuta YLEn Kulttuuriykkösen Perjantaistudiossa aiheina olivat sisältövaroitukset, lasten väärät ADHD-diagnoosit, Mikael Gabrielin UMK-biisi, Venäjän totuudet ja fasismi. Pauliina Grym juonsi, vieraina minun lisäkseni Tuomas Nevanlinna ja Helena ranta.

Jarkko Tontti, Helena Ranta ja Tuomas Nevanlinna

Parnasson numerossa 1/2024 ilmestyi esseeni Kirjailija Jerusalemin kaduilla.

Nyt on vuorossa laukkujen pakkausta. Takaisin Jerusalemiin! Seuraavan kerran Suomessa luultavasti huhtikuussa.

Jaa tämä

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kirjat

Löydät kirjoittamani romaanit, runoteokset, esseekokoelmat ja fantasiakirjat täältä

Seuraa minua